Oana Văideanu, președinte asociație

În 2018 și 2019 am participat la cursul pentru pedagogie și practică în dezvoltarea socio-emoțională și a caracterului în cadrul facultății de psihologie aplicată Rutgers University.  Aici mi-am consolidat bazele teoretice și practice pentru dezvoltarea și livrarea programelor de dezvoltare socio-emoțională în unități de învățământ de orice tip. Vezi programul aici.

Aș vrea să îți ofer trei idei pentru a reflecta asupra lor:

-Primul pas în succesul dezvoltării socio-emoționale a copilului este gradul de dezvoltarea al adultului care îl însoțește în această călătorie.

=Activitățile de dezvoltare a abilităților trebuie făcute complementar de către educatori și părinți.

-Copiii învață doar într-un mediu de siguranță, unde se simt confortabil să experimenteze și li se permite să greșească.

 

Dezvoltarea socio-emoțională și a caracterului, o necesitate pentru succesul în viață

 

M-am confruntat cu această provocare în 2012, când am fost promovată în funcția de general manager la firma la care lucram atunci. Am început să îmi formez echipa și mi-am dat seama că le lipsesc aptitudinile de bază de care aveau nevoie din perspectiva mea:
  • gândire independentă,
  • curajul de a spune ce gândesc,
  • aptitudinile de a argumenta o idee,
  • aptitudinile de a-și recunoaște emoțiile și a le gestiona,
  • cum să fii un coleg cu care ceilalți să își dorească să lucreze,
  • comunicare eficientă etc.

Aceste aptitudini sunt neglijate de mediul de învățământ, cât în majoritatea cazurilor și de părinți. În amândouă sistemele copiii sunt învățați și există așteptarea ca ei să asculte și să execute, fără să comenteze ceva. De unde să vină aceste abilități mai târziu în viață?

 

5 cuvinte despre mine (spuse de colegi, colaboratori sau prieteni)

Hotărâtă, echilibrată, de încredere, vorbăreață, curioasă, diplomată, tot timpul în mișcare, inteligentă, profesionalism, plină de energie, enervantă, deschisă, pozitivă, ambițioasă

Diana Burnaru, psiholog, coordonator programe

Schimbarea personală, echilibrul și balansul dintre ele

Singura constantă în viață este schimbarea iar măsura în care ne adaptăm la ea se leagă de satisfacția pe care o avem. Mișcarea lor alături de curiozitatea și pasiunea pentru evoluția și dezvoltarea umană și labirintul de experiențe necesare pentru acestea mă ghidează de aceea ele s-au legat armonios cu educația formală.
Sunt absolventă de master în cadrul Tehnicii psihologice pentru controlul comportamentului și dezvoltarea potențialului uman, Universitatea Babeș Bolyai, licențiată în psihologie în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București. În prezent activez ca psihoterapeut cognitiv comportamental (CBT) și sunt în formare în gestalt terapie.

Cinci cuvinte despre mine

Caldă, pasionată, energică, răbdătoare, spontană, creativă, profesionist și clasicul „se vede că ești psihoterapeut și că lucrezi cu copii”
După 3 ani în care m-am dedicat management-ului de proiecte și în paralel activității independente la cabinet, m-am întors către rădăcină: dezvoltarea și implementarea programelor pentru copii, tineri și părinți. În ultimul an, m-am axat pe dezvoltarea clienților prin facilitarea workshop-urilor de psihoeducație și utilizarea instrumentelor de tip self-help, reușind să colaborez cu multinaționale pentru creșterea productivității și a well-being-ului echipei și cu grupuri de copii și adolescenți pentru creșterea abilităților sociale și emoționale.

Ce am realizat până acum?

Din 2017 am început să oferim ateliere pentru copii, la finalul primului an au trecut pe la atelierele noastre 149 de copii, articolele scrise de noi au fost accesate de 2579 de ori. La finalul lui 2018 au trecut pe la atelierele noastre 249 de copii care au beneficiat de ateliere pentru dezvoltarea abilităților socio-emoționale și articolele scrise pentru părinți au fost accesate de 11.865 de ori , ne-au susținut 13 voluntari și un număr mare de parteneri.

Viziune

Toți tinerii vor naviga perioada adolescenței cu ușurință și încredere în sine!

Misiune

Oferim oricărui copil cu vârsta cuprinsă între 7-12 ani din România, posibilitatea să își dezvolte abilitățile esențiale pentru viața de adolescent și adult.

Ce competențe construim?

Programul de dezvoltare socio-emoțională pentru formarea următoarelor abilități:

  • Gestionarea propriilor emoții
  • Cultivarea capacității de a depăși singur o situație dificilă emoțional
  • Rezolvarea eficientă a problemelor întâlnite
  • Cultivarea unei stări pozitive de bine
  • Dezvoltarea și întreținerea de relații cu sens
  • Dezvoltarea empatiei față de alte persoane

Programul ”Am încredere în mine”:

  • Inteligență emoțională (Cum să relaționez în comunitate)
  • Stima de sine ( Cine sunt și rolul meu în comunitate)
  • Ce fac pe net? (Corectitudinea informațiilor și riscurile la care sunt expus)
  • Știința corpului (Schimbările de natură fiziologică și emoțională prin care voi trece în curând)

Echipa de voluntari

Alexandra Zbanț – antreprenor, serioasă și liniștită

Mihai Michituc – trainer cu un entuziasm fără limite

Anna Dragomir – studentă, tot timpul în acțiune

Andreea Stancu – antreprenor și mamă a doi copii

Ana Maria Costea – fotograf, educator și mamă

Proiecte

Voluntar antreprenor

Este proiectul care susține asociația. Poate oricine să se înscrie în comunitatea noastră, dacă rezonează cu obiectivele și își dorește să ajute copii. În același timp noi îi oferim posibilitatea să participe la atelierele pentru antreprenori gratuit și acces la comunitatea noastră unde poate găsi sprijin în orice domeniu, consultanță, mentorat.

Voluntari studenți (practicant)

În fiecare an primim 10 voluntari studenți pe care îi învățăm cum să vândă în situații reale de viață. Ei vor avea ocazia să participe gratuit la ateliere după care să pună în practică cunoștințele, contactând parteneri, mergând la întâlniri împreună cu un expert, atingând obiectivele pe care ni le-am propus împreună.

Ce e de câștigat? posibilitatea de a participa gratuit la atelierele pentru antreprenori, experiență în vânzări alături de o echipă faină, un certificat de practică sau contract de voluntariat, acces la comunitatea noastră de antreprenori și bucuria de a fi contribuit la educația copiilor.

Mai multe detalii despre experiența mea profesională, pe http://www.oanavaideanu.com/

Contactați-ne acum!

[contact-form][contact-field label=’Name’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Email’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Comment’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]