Ce este dezvoltarea socio-emoțională și a caracterului? Conform http://casel.org, dezvoltarea socio-emoțională (DSE) este procesul prin care copiii și adulții își înțeleg și gestionează emoțiile, își propun obiective pozitive și le și ating, simt și arată empatie față de alții, creează și mențin relații pozitive și iau decizii responsabile.
Dezvoltarea socio-emoțională funcționează!
Mai mult de două decenii de cercetare cuprinse într-o meta analiză a 230 de studii, aplicate pe 270.000 de elevi, arată că cei ce au participat în programe de DSE au avut, în medie cu 11%, rezultate îmbunătățite la școală.
Studiile arată un comportament îmbunătățit la elevi care se manifestă prin scăderea abandonului și a absenteismului școlar, cât și diminuarea problemelor comportamentale în clasă, consumului de substanțe toxice, sarcinilor la adolescente și actelor de violență.
Studiile arată că banii cheltuiți pentru cursurile de DSE economisesc de unsprezece ori cheltuieli care ar fi urmat să aibă loc în viitorul copiilor cu probleme de sănătate, terapie, consum excesiv de alcool etc.
Ce propunem
Programul de dezvoltare a competențelor socio-emoționale cuprinde întâlniri în care copiii vor avea posibilitatea să își dezvolte următoarele abilități:
- Să-și gestioneze singuri emoțiile
- Să-și cultive capacitatea de a depăși singur o situație dificilă emoțional
- Să rezolve eficient problemele întâlnite
- Să cultive o stare de bine
- Să dezvolte relații cu sens
- Să devină persoane empatice
Numărul întâlnirilor și durata sunt adaptate pentru vârsta participanților. Activitățile sunt gândite pentru grupe de vârstă 4-5, 6-7, 8-9 și 10-11 ani. Pe link găsești programul pentru înscrieri individuale și la telefon 0729 039 511 sau pe email coaching@oanavaideanu.com poți cere informații pentru programe personalizate pentru dezvoltarea abilităților socio-emoționale în grădinițe și after-schoolouri în limba română, germană sau engleză.
Dezvoltarea acestor abilități ale copiilor necesită programe pe termen mediu și lung, completate de efortul părinților de a susține activitățile desfășurate în structura școlară.
Ai nevoie de alte păreri ca să te convingi că merită? Clic pe link ca să afli Ce le place copiilor la activitățile susținute de noi!