Ți-e frică să vorbești în public?

Ți-e frică să vorbești în public?

Fii sigur că și copilul tău va copia de la tine frica de vorbit în public. Acum e timpul să lucrezi cu tine, să crești, pentru a nu-i transmite această trăsătură. Cum poți să faci asta?

Cea mai ușor de aplicat idee este să începi să te joci jocuri care cresc creativitatea, spontaneitatea și prezența de spirit. Jocul meu și al lui Vlad favorit este cel prin care unul din noi inventează un cuvânt iar celălalt trebuie să spună ce înseamnă și să formeze o propoziție cu el. La jocul ăsta chiar nu ai cum să greșești și poate fi foarte amuzant și util, mai ales în mașină.

Exemplul propriu este la fel de important ca și exercițiile.

Salută și începe o conversație cu alt părinte din parc, sau când ești la casă la magazin. Arată-i copilului un model despre cum să intre în vorbă cu alte persoane. Când ești la masă cu prietenii, participă la discuție, dezvoltă un subiect, este un mediu sigur pentru tine care îți va da încredere și copilul te va observa și copia.

Citește 5 jocuri pentru a exersa vorbitul în public

Eforturile tale de a-l ajuta pe cel mic vor fi completate de noi, la atelierul dedicat vorbitului în public. Aici va vedea că nu este singur în temerea lui, că și altor copii li se întâmplă. Va avea ocazia să exerseze într-un spațiu de siguranță și să afle tehnici care să îl ajute. Înscrie-l pe link la ateliere.

Copilului tău îi este teamă să nu fie respins?

În cadrul atelierelor cu copii pe care le fac, cât și a activităților creative sau de joacă, am observat că multor copii le este teamă să spună când nu au înțeles ceva, să răspundă când sunt întrebați, că răspunsul lor nu este potrivit, că ceilalți copii nu vor să se joace cu ei etc. Exact aceleași motive sunt întâlnite și la adulți când sunt întrebați de ce nu le este confortabil să răspundă ceva în fața mai multor ascultători. Teama de vorbit în public este foarte des întâlnită deoarece toate persoanele evită să se facă de râs sau să fie respinse. Cum ne putem raporta altfel la această situație?
În cadrul celor doua ateliere abordăm frica de a intra în vorbă sau a vorbi în fața altor copii


22.05 ora 16:00-18:00 – Cum să vorbesc în fața clasei?

  • Cum mă liniștesc și îmi activez partea rațională a creierului
  • Poziția corpului
  • Tonalitatea pe care o folosesc

23.05 ora 16:00-18:00  – Cum gestionez o situație dificilă?

  • Recunosc situațiile care îmi sunt neconfortabile:
  • Știu cum să intru în vorbă cu alți copii
  • Copiii mă agasează și fac glume pe seama mea
  • Mi-e teamă să vorbesc ca să nu mă fac de râs

La sfârșitul atelierului copiii vor fi învățat:
Tehnici de concentrare 
Poziția corpului când vorbim în fața altor copii
Cum abordez alți copii cu care vreau să interacționez
Tonalitatea pe care e bine să o folosească
Poziții care dau încredere în sine
Propoziții puternice care ne ajută să ieșim dintr-o situație dificilă

Înscrie-l acum la atelier. Atelierul este dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6-8 ani. Clic pe link pentru înscriere. Prețul pentru înscrierea la amândouă atelierele este de 90 de lei. Locul este rezervat în baza achitării tarifului pentru atelier. Vă așteptăm cu drag! 🙂Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *