Părinții tăi au vorbit cu tine despre pubertate?

Copiii încep să descopere corpul de mici, când se uită la mâini, apucă lucruri cu ele, după aceea devin conștienți și de picioare și își folosesc toate simțurile ca să le descopere. La fel se întâmplă și cu părțile genitale, mai repede sau mai târziu.


Atitudinea pe care noi o adoptăm față de nuditate, față de întrebările lor sau de gesturile pe care ei le fac, de exemplu se uită la corpul altui adult la piscină cu curiozitate și cum reacționăm, vor dicta termenii relației noastre cu copiii la acest capitol.

Ei vor înțelege din atitudine noastră că este în regulă, ba chiar ne bucurăm să vină la noi cu întrebări sau vor evita tot ce atinge acest subiect.

Mai jos găsești informații despre cum și ce să le spui fetelor, care se întreabă foarte repede ”De ce am fluturi în stomac?” Pubertatea la fete sau băieților care discută între ei ”Oare de ce mă fugăresc fetele?” Pubertatea la băieți.
Dacă nu știi cum să începi discuția cu cel mic dar vrei ca el să fie informat corect, înscrie-l la atelierul pentru copii de 10-12 ani din perioada 14-17.04 ora 10:00. Noi punem bazele și tu poți astfel să continui discuția pe care o începem noi. Te-ai hotărât? Clic pe link pentru a completa datele de înscriere. Vă invit să îi înscrieți la atelier pentru a afla despre:

  • Corpul fetelor și cuvintele științifice care descriu părțile corpului
  • Corpul băieților și cuvintele științifice care descriu părțile corpului
  • Schimbările la perioada de pubertate
  • Menstruația și erecțiile nocturne
  • Reproducerea
  • Reguli de igienă
  • Fluctuațiile emoționale
  • Când începem o relație


Nu te-ai hotărât? Crezi că copilul tău e prea mic să discuți cu el? Că nu e curios sau nu are acces la informații? Pe link găsești răspunsul la câteva din întrebările puse de copii cu vârsta cuprinsă între 7-11 ani la început de atelier: Șapte întrebări și răspunsuri despre știința corpului.

Dacă ai nevoie și de alte resurse gratuite, scrie-mi pe coaching@oanavaideanu.com și îți trimit idei despre cum să construiești o relație deschisă pe acest subiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *