De ce să îți trimiți copilul în tabără?

”Bună ziua, la revedere, te iubesc!” a fost mantra primei tabere  și vorbe rostite de mămăruța noastră de patru ani. Ele reflectă atmosfera de căldură, încredere și relaxare pe care am reușit să o stabilim .

Copiii au decretat că a fost o tabără super tare pentru că le-a plăcut:

Să facă parkour în tren.

Să deseneze o emblemă pentru echipă.

Citește despre prima zi de de tabără: ”Emoții, bucurie, libertate”

Să se joace cu focul și să își pregătească singuri mâncare.

Să se cațere pe stâncă.

Să descopere animale: vaci, oi, broaște, lăcuste, Vasile vulpea cabanei, ariciul, Stela măgarul lui Arpi și altele pe care nu mi le mai amintesc.

Să se joace la râu: parkour pe piere sau pe lângă pietre cu căzut în apă, aruncat cu pietre în râu, făcut baraj, urmărit sticle cum se duc la vale pe râu și depășesc obstacole.

Drumeția spre refugiul Spirlea.

Drumeția spre refugiul Crăița pe traseu nemarcat, numit și refugiul ”Aventura”. În tura asta am învățat multe despre perseverență, gândire pozitivă, puterea grupului, cum să protejăm echipa, să ne depășim limitele percepute etc. Copiii au văzut că pot mai mult decât cred că pot.

Căutarea de comori, organizată de noi de trei ori dar și de copii pentru noi, cu concluzia că nu e așa de ușor.

Cu ce au plecat copiii mai bogați?

S-au bucurat de libertate între limite ferme.

Citește despre de-a de-a doua zide de tabără: ”Operațiunea ariciul”

Și-au exersat creativitatea fără să fie criticați sau judecați.

Și-au încercat abilitățile de a-și face singuri de mâncare.

Și-au testat abilitățile de a merge și a se cățăra pe munte.

Și-au îmbogățit cunoștințele despre animalele din Parcul Național Piatra Craiului, cât și puțină geografie.

Au lucrat în echipă la jocurile de cabană și pe traseu în sus pe munte, ajutându-se unul pe celălalt să ajungă la destinație.

Au învățat că toți suntem diferiți și în echipă de adaptăm unul la ritmul celuilalt.

Au învățat că prietenii nu trebuie să fie la fel și să petreacă tot timpul împreună ci trebuie să se respecte și să se bucure de timpul petrecut ocazional împreună.

Au învățat că atunci când suntem obosiți fizic și nedormiți avem șanse mai mari să ne supărăm și să ne certăm cu ceilalți.

Au învățat să aibă grijă de ei singuri; dacă nu-ți pui bocancii la uscat, a doua zi sunt uzi. Dacă nu-ți faci sandviș, n-ai ce mânca pe drum când vine foamea.

Spațiul de conectare, prietenie și încredere creat i-a încurajat să experimenteze lucruri noi, ca de exemplu o fată care ne-a cântat la chitară în cadrul concursului de talente la foc, lucru pe care la curs în București, nu a vrut să îl facă decât după ce a ieșit toată lumea din sala de concurs.

Copiii nu au sunat deloc acasă la părinți, lucru care ne arată că am reușit să îmbinăm plăcerea lor de a participa la activități cu obiectivele pe care noi ni le-am propus cu tabăra ”Am încredere în mine”.

Albumul cu toate pozele de la activități îl găsiși aici pe link. Înscrieți-vă la newsletter și urmăriți-ne pe Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate activitățile pe care le organizăm. Dacă v-a plăcut ce am povestit, vă așteptăm alături de noi la următoarea tabără. 🙂

LE. În data de 15-20.07.2019 organizăm tabăra la munte, în zona Plaiul Foii Zărnești.  Înscriere pe linkul ”Am încredere în mine” tabără 2019. Descrierea taberei o găsiți pe Tabără de vară la munte Dați de știre cât mai curând, locurile sunt limitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *